EN FR

Hong Kong Dong ' Sweet Sensations' komt uit op 7 mei 2012


Hong Kong Dong, een eigenzinnig en tegendraads trio, beheerst de kunst om catchy melodieën en noisy uitspattingen feilloos met elkaar te combineren. Ze weten de invloeden van bands zoals the Flaming Lips, Deerhoof, Talking Heads, Prince en Sparks te versmelten tot een eigen vorm van futuristische extravagante pop.


Hong Kong Dong werd rond 2007 opgericht door broer/zus Sarah Yu en Boris Zeebroek. Hun opvallende live shows gingen niet onopgemerkt voorbij en al gauw bleek dat hun présence en muziek door velen gesmaakt kon worden. Het was pas wanneer Geoffrey Burton (Arno, Iggy Pop, Bashung…) zich als volwaardig lid bij de groep kwam aansluiten dat Hong Kong Dong een grote stap voorwaarts zette. Hun verassende performances in De Laatste Show en in De Wereld Draait Door gingen niet onopgemerkt voorbij. Enkele maanden later bereikte de groep de finale van Humo's rock rally. Een drukke festivalzomer en een clubtournee doorheen België en Nederland volgden. Hong Kong Dong werd tot tweemaal toe uitgenodigd door de broers Dewaele om op hun jaarlijkse Soulwaxmas te spelen. Ze openden voor Digitalism en Deerhoof en werden door de Franse superster Cali uitgenodigd om tijdens zijn Franse tournee het voorprogramma te verzorgen. Begin 2012 was het dEUS die de groep inviteerde als support act voor een tournee doorheen Frankrijk, Spanje en Portugal.


In 2011 lichtte de groep al een tipje van de sluier met hun EP 'Lesbians are a boy's best friend'. Deze werd goed ontvangen door tal van muziekblogs en stond in de playlist van Select op Studio Brussel.


Nu is Hong Kong Dong klaar om het club- en festivalcircuit te bezweren met hun debuut album 'SWEET SENSATIONS'. De productie, de mix en het artwork van deze plaat namen ze geheel voor eigen rekening. De mastering werd verzorgd door Benjamin Joubert, bekend van zijn werk voor Mr. Oizo, Justice en Uffie. Met dit debuut presenteert HKD een zeer eigenzinnig en speels universum dat bulkt van de creativiteit. Ze nemen je mee op een kleurrijke trip van stuwende elektronische grooves en avant-garde rockende gitaren. De teksten kunnen bij vlagen absurd, intiem en bitterzoet zijn maar worden toch voornamelijk gekenmerkt door hun sterk visueel karakter.